Raw Stones

Raw Stones

Raw Stones is ontstaan vanuit de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden voor authentieke en unieke karakteristieke vloeren. Binnen Raw Stones is daarvoor een uniek productieproces ontwikkeld. Hiermee kunt u de kenmerkende straatjes uit de Méditerranée met die robuuste uitstraling naar uw huis of bedrijfsruimte brengen. Raw Stones combineert een vloer die de uitstraling van originele natuurlijke stenen heeft met de voordelen van een moderne, hedendaagse vloer. Het brengt warmte en sfeer in elke ruimte.

 

Raw Stones kunnen geleverd worden met een speciale coating, dit maakt de vloer uitermate geschikt voor bijvoorbeeld badkamers en wellness ruimtes.

Omdat het productproces volledig in eigen beheer is wordt er maatwerk geleverd zodat de vloer volledig naar wens wordt samengesteld. Op deze manier krijgt u een unieke vloer met karakteristieke en warme uitstraling in uw woning of commerciële ruimte.

Raw Stones zijn leverbaar in de types Terpstra, Abbey, Waaltjes, Triple en Trappist, Maxx, Limbo's,  Abbey en Waaltjes Exterior,  Alfa en Alt

Terpstra Stones

Terpstra Stones zijn afdrukken van originele kasseien. Ook welbekend onder de naam kinderkoppen.

In varierende afmetingen worden de Terpstra Stones geleverd:

Afmetingen Terpstra Stones:

- breedte van 9 cm tot 14 cm

- lengte van 17 cm tot 22 cm

Abbey Stones

Abbey Stones variëren qua afmeting waardoor er verschillende speelse patronen gelegd kunnen worden. O.a wildverband of halfsteensverband.

Afmetingen Abbey Stones (maten variëren altijd):

- breedte vanaf 40 tot 95cm

- lengte variërend van 25 cm tot 115cm

- daarnaast blijven we opzoek naar unieke exemplaren

Waaltjes

Waaltjes zijn een vaste maat van 5 x 20cm

Triple & Trapist
Beide uitvoeringen vertegenwoordigen de strakkere lijnen in onze collectie en bestaan uit banen welke in verschillend verband gelegd kunnen worden. Juist daardoor zal er altijd een uniek patroon ontstaan. De Triple bestaat uit drie verschillende maten en de Trapist heeft één maat.

Afmetingen Triple (altijd ca. maten):
–        35 – 52 – 72cm
Afmetingen Trapist (altijd ca. maten):
–        60cm

MAXX

MAXX is een wat grotere variant van de origenel kasseien, waarin we ook onze Terpstra's hebben uitgevoerd, ook wel bekend onder de naam 'kinderkoppen'.

DIt grotere formaat maakt dat de MAXX tege zich optisch prima aanpast aan elke ruimte.

Afmetingen MAXX

ca. 12 x28cm

Limbo's

Limbo’s hebben wij onze tegel genoemd die specifiek dient te worden toegepast op wanden.
Limbo’s zijn afdrukken van de antieke bakstenen waarmee de oude boerderijen in Limburg werden gebouwd.
Ze worden geleverd in twee verschillende lengte maten.

Afmetingen Limbo’s;
ca. 5,5x8cm
ca. 5,5x22cm

Abbey Exterior

De Abbey Exterior varieert qua afmetingen, deze in wildverband worden gelegd.

De Abbey Exterior heeft een dikte van ongeveer 2.2cm, en is verkrijgbaar in een mix van 7 zelfde tinten als onze binnen vloeren. Abbey Exterior is zeer geschikt als tegel rondom zwembaden, uw terras of oprit en middels verlijming eenvoudig zelf te verwerken of aan te brengen door een hovenier.

Abbey Exterior is onderhoud onderhevig en dient middels onze protector, afhankelijk van gebruik en aard van vervuiling, te worden voorzien van onze protector.

 

RAW STONES ZIJN LEVERBAAR IN DE KLEUREN

1   Concrete

2   Mud

3   Clay

4   Volcano

5   Fossil

6   Minural

7   Tunder

 

WAT MAAKT RAW STONES ZO UNIEK?


De samenstelling bestaat uit natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een zeer duurzame en slijtvaste vloer waar u jarenlang van kunt genieten. 

Bovendien zijn Raw Stones vloeren zeer onderhoudsvriendelijk en bijzonder geschikt voor commerciële ruimtes. Dankzij een minimale vloerdikte is ook het gebruik van vloerverwarming mogelijk. De samenstelling van Raw Stones geleidt de warmte uitstekend.